Inel de logodna

Inele de logodna: Introducere 

Vrei sa cumperi un inel de logodna iubitei? Vezi de ce trebuie sa stii cont: 

 1. O scurta istorie a inelelor de logodna.
 2. Care sunt cele mai dorite tipuri de inele de logodna.
 3. Sfaturi pentru alegerea inelului de logodna

Daca vei intreba un cunoscut ce considera el ca reprezinta inelul de logonda, este foarte probabil ca raspunsul sa sune ceva de genul: „un simbol al iubirii dintre doi parteneri” sau „promisiunea de a lua in casatorie pe cineva”.

In ziua de azi inelul de logodna reprezinta mai presus de orice un gest romantic, chiar daca traditita lui, care dateaza de mii de ani, a fost destul de diferita fata de cea de azi.  

Scurta istorie a inelului de logodna

Din cate se stie, egiptenii au fost primii care faceau schimb de „inele ale iubirii”, realizate din stuf impletit sau din piele. Ei isi daruiau dragostea eterna prin oferirea unui inel, deoarece credeau ca cercul este un simbol extrem de puternic, fara un inceput sau un sfarsit,. 

Mai tarziu, in Roma antica simbolul s-a modificat un pic, de la dragoste eterna la apartenenta. Mai exact femeile purtau aceste inele pentru a arata ca sunt proprietatea cuiva. In acele timpuri diamantele nu erau inca la moda. 

Primul inel de logodna cu diamant „inregistrat oficial” a fost daruit de catre arhiducele Maximilian al Austriei Mariei de Burgundia. Cu toate acestea, nu arhiducele a fost cel care a dat tonul inelelor de logodna cu diamante.

Inelele de logodna cu diamante au devenit extrem de populare abia in anul 1947 cand De Beers, o companie britanica ce mina diamante in Africa, a lansat o campanie publicitara de foarte mare succes cu ajutorul starurilor de la Hollywood si al sloganului „ a diamond is forever” (un diamant este pentru totdeauna).

In ultimii ani, desi inelele de logodna cu diamante raman in top, se observa si alte trenduri prin randul milenialilor, mai ales pentru inele de logodna cu pietre colorate.

Cele mai populare inele de logodna ale zilelor noastre

 1. Inel de logodna cu un singur diamant, sau inelul „Solitaire”. Este un model care a devenit deja clasic si care este agreat de foarte multe cupluri. „Vedeta” acestui tip de inel este piatra, adica diamantul si de aceea montura lui trebuie sa fie perfecta, pentru a-l scoate in evidenta.
 2. Inel de logodna tip „pave”, adica toata suprafata lui este acoperita de pietre. In general pietrele din acest tip de inel de logodna sunt diamante, insa se pot alege si alte pietre pretioase. Avantajul acestui tip de inel de logodna este ca nu se vede metalul, ci doar stralucirea pietrelor. Dezavantajul inelului de logodna de tip pave este dificultatea modificarii dimensiunii in cazul in care ar trebui marit sau micsorat.
 3. Inelul de logodna cu trei pietre. Cele trei pietre reprezinta trecutul, prezentul si viitorul. De obicei acest tip de inel are o piatra centrala mai mare – un diamant – inconjurata de doua pietre mai mici. Inelul de logodna cu trei pietre face trecerea catre noul trend in care pietrele dintr-un inel de logodna nu mai sunt neaparat diamante.
 4. Inelul de logodna de tip „bezel”. Acest tip de inel de logodna este mai modern, poate lua forme mai degraba organice, iar prinderea pietrei centrale se realizeaza cu ajutorul unei casete si nu a gherutelor. Acest tip de inel de logodna este ideal pentru persoanele care lucreaza mult cu mainile si isi doresc o bijuterie comoda si rezistenta.
 5. Inele de logodna cu diamante de laborator. Diamantele crescute in laborator arata identic cu diamantele de mina, avand insa preturile mai reduse. Acestea vor deveni o alternativa sigura pentru cei ce vor sa evite conflictele referitoare la zonele si modurile in care sunt minate diamantele.  

Cum aleg inelul de logodna?

Cum de obicei domnii sunt cei ce aleg inelele de logodna, trebuie sa ia in considerare cateva elemente importante inainte de alegerea inelului de logodna:

 1. Asigurati-va ca ii stiti sau ii puteti afla marimea inelarului;
 2. Daca viitoarea logodnica nu poarta bijuterii, atunci ar fi ideal sa luati in considerare un inel de logodna minimalist, delicat si cat mai finut cu putinta;
 3. Daca viitoarea mireasa are mai multe bijuterii pe care le poarta cu randul, ar fi bine sa va sfatuiti cu cineva care ii cunoaste bine gusturile in  materie de bijuterii inainte sa alegeti viitorul inel de logodna;
 4. Luati in considerare toate detaliile importante inainte de a alege un inel de logodna: conformatia mainii, latimea optima a inelului in raport cu lungimea degetelor, existenta vreunei pietre petioase sau norocoase pe care mireasa si-o doreste, etc.  

Daca sunteti in dubii recomandarea noastra este sa apelati la asistenta unui bijutier sau consultant Iuka!

Inele din Aur cu Diamant

Inele din Aur cu Diamant

Descopera selectia noastra de bijuterii din aur si diamante

Vezi colectia
Coliere cu diamant

Coliere cu diamant

Colier din aur 14K si "Naked Diamond"

Vezi oferta ♥