Verighete argint

Verighete argint

Argintul este un metal cu o istorie foarte veche, fiind folosit pentru bijuterii din timpuri stravechi. Denumirea lui vine din greaca antica, unde „argentum” inseamna „stralucire alba”.

Argintul este un metal nobil, alaturi de aur, platina, paladiu, etc. Printre principalele lui trasaturi, foarte folositoare in domeniul bijuteriei se numara maleabilitatea si ductilitatea. Pe langa acestea mai putem enumera: conductibilitatea argintului, faptul ca nu rugineste si in stare pura nu oxideaza, si efectul lui antibacterian. 

Alegerea verighetelor din argint - motive pro si contra. 

Motive pro:

 • Metal pretios: Daca va doriti o pereche de verighete din metal pretios, cu un cost redus, atunci verighetele din argint sunt raspunsul. 
 • Pretul: Nunta este ea in sine un eveniment destul de costisitor din punct de vedere financiar, iar o pereche de verighete din argint au un pret cu mult mai redus decat o pereche de verighete din aur.  
 • Modelul: Argintul este un material moale si usor maleabil, de aceea poate fi prelucrat in nenumarate metode, rezultand nenumarate modele de verighete: de la cele simple, clasice, asa cum purtau bunicii nostri, pana la cele mai complicate modele vegetale sau de alte tipuri.  
 • Finisajul: Argintul poate fi slefuit pana la un luciu oglinda, de aceea finisajul verighetelor din argint poate varia intr-o gama larga, de la luciul perfect, pana la cele mate. Verighetele din argint pot fi de asemenea lasata la culoarea lor argintie, pot fi placate cu rodiu alb, pentru a evita oxidarea in timp, sau – dimpotriva – pot fi oxidate, pentru a capata o patina inchisa la culoare. 
 •  

  Motive contra:

 • Argintul este un material moale. Argintul pur, desi are avantajul de a nu oxida, este foarte moale si de aceea folosirea lui pentru realizarea bijuteriilor este evitata. In locul lui este folosit argintul 925, care ii confera un pic mai multa duritate. Argintul 925 este realizat din 92,5% argint pur si 7,5% cupru. Atat argintul, cat si cupru sunt metale cu o duritate scazuta si de aceea verighetele din argint se vor amprenta, sau zgaria foarte repede. De asemenea, daca doriti montarea unei pietre in verigheta de argint, trebuie luat faptul ca din cauza duritatii reduse a acestui metal, sansele ca piatra sa se desprinda din montura sunt destul de ridicate. 
 • Modificarea finisajului: finisajul verighetelor de argint se va deprecia extrem de repede, „colectand” urmele folosirii zilnice. In functie de cat de mult va folositi mainile si de cat de mult veti purta verighetele, acestea isi pot modifica foarte repede finisajul. Astfel daca aveti un finisaj lucios, acesta se va zgaria, iar daca finisajul este mat, va deveni usor lucios in anumite zone. Modificarile nu sunt uniforme si nu vor fi la fel de vizibile le fel pe toata suprafata verighetelor din argint. Pentru persoanele care lucreaza mult cu mainile, finisajul verighetelor din argint se poate modifica chiar din prima saptamana de purtare.  
 • Oxidarea argintului: deoarece argintul pentru crearea bijuteriilor are in componenta aliajului si cupru, iar cupru reactioneaza foarte repede la sulf, verighetele din argint se pot oxida din diverse cauze: 
  • Daca cel care le poarta consuma alimente ce contin ceapa sau oua, sau daca aceste alimente intra in contact direct cu verighetele din argint
  • Daca sunt folosite diferite produse de curatenie pentru uz casnic pe baza de sulf
  • Daca sunt folosite parfumuri, creme, sau dezinfectante
  •  Modificarea formei: verighetele din argint isi pot modifica forma din cauza faptului ca argintul este un material moale. Desi inainte de purtare sunt rotunde, pot deveni ovale sau chiar pot lua forme neregulate daca veti decide sa mergeti cu verighetele la sala, daca le prindeti intre doua obiecte dure sau transportati obiecte grele.

  Cum se pot intretine verighetele din argint:

  1. Incercati sa evitati utilizarea de substante daunatoare argintului

  2. Nu le purtati cand efectuati munci dificile cu mainile

  3. Cand nu le purtati, incercati sa le depozitati intr-un spatiu inchis, fara umezeala. 

  4. Duceti-le periodic la bijutier pentru intretinere. Perioada optima pentru o vizita la bijutier este de cel putin o data pe an. 

  Inele din Aur cu Diamant

  Inele din Aur cu Diamant

  Descopera selectia noastra de bijuterii din aur si diamante

  Vezi colectia
  Coliere cu diamant

  Coliere cu diamant

  Colier din aur 14K si "Naked Diamond"

  Vezi oferta ♥