Verighete Negre

Verighete negre

Verighete negre din metale pretioase sau verighete negre din metale nepretioase. Descoperea preturile, materialele, avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de verighete negre. 

In ultimii ani au ajuns sa fie foarte populare verighetele de culoare inchisa si chiar verighetele negre. Daca va intereseaza o pereche de verighete negre sunt cateva informatii de care trebuie sa tineti cont.

Verighete negre: pret si material

In primul rand pretul. Verighetele negre pot fi din metal pretios, si atunci vor avea un pret mai ridicat, sau din metal nepretios si atunci, evident si pretul va fi mai redus.


Verighetele negre din material pretios sunt:

  1.  verighetele din aur suflate cu un strat de rodiu negru. Verighetele pot fi realizate din orice tip de culoare sau karataj al aurului, insa cel mai adesea, pentru verighetele suflate cu rodiu negru se folosesc ca baza verighetele din aur alb. Rodiu este un metal petios, nobil, la fel ca aurul sau platina. Are avantajul de a fi puternic hipoalergenic. Suflarea verighetelor din aur cu rodiu negru este un proces realizat prin depunerea unui strat micronic de rodiu pe suprafata verighetelor. Suflarea cu rodiu este un proces temporar si de aceea trebuie intretinute si purtate cu grija. Vizita periodica la bijutier pentru reinnoirea stratului de rodiu negru de pe verighete este si ea obligatorie. In functie de felul in care sunt purtate si intretinute verighetele negre, stratul de rodiu va rezista de la cateva saptamani pana la cateva luni, maxim un an.
  2.  verighetele din argint oxidate cu oxid de sulf, sau alta substanta care le va da culoarea neagra. Aceasta varianta se bazeaza pe interactiunea aliajelor din cadrul verighetelor de argint cu diferite substante care oxideaza, innegresc, argintul. Si aceasta varianta de culoare pentru cei dornici sa detina o pereche de verighete negre, este relativ temporara si necesita grija si intretinere constante. Avantajul acestei solutii este costul redus al verighetelor din argint, precum si al procesului de oxidare a acestora.

Verighetele negre din metal nepretios:

  1. Verighete din tantal: face parte alaturi de titan si tungsten din categoria metalelor dure, care se zgarie greu si care sunt hipoalergenice. Spre deosebire de verighetele din aur sau platina, verighetele din tantal nu au nevoie de intretinere anuala si au un pret mult mai redus. Culoarea naturala a tantalului este un gri inchis cu nuante albastrui, insa poate fi colorat in mai multe nuante. Desi este un metal rar, tantalul nu este pretios, deci valoarea verighetelor este data printre altele de model si de nouatatea folosirii acestui metal.  
  2. Verighete din titan: este de asemenea un metal foarte dur, hipoalergenic si foarte usor. Verighetele din titan au avantajul ca se zgarie foarte greu, nu se indoaie si nu se oxideaza in timp. In general verighetele din titan vin in doua culori: gri-argintiu sau negru. Verighetele din titan pot fi incrustate cu modele de aur, sau pietre pretioase. Nefiind un metal pretios insa, valoarea lui este mai redusa decat a aurului sau a platinei.
  3. Verighete din tungsten: este un metal foarte dur, de aceea nu se va indoi sau zgaria in timp, asa cum se poate intampla cu argintul sau aurul. Este puternic hipoalergenic, si poate fi creat in frumoase nuante de alb, gri, sau negru, verighetele lucrate din el fiind cu adevarat unice. Pretul lui este mai redus decat cel al unei verighete din aur. Pe de alta parte acest metal este foarte casant, fiind usor de ciobit, sau, daca este scapat pe jos, de spart. In cazul in care verigheta este ciobita sau fisurata, aceasta nu mai poate fi purtata, deoarece nu poate fi reparata de bijutier, putand fi doar refacuta de la zero. Daca marimea verighetei nu mai este buna in timp, aceasta nu va mai putea fi marita sau micsorata.
Inele din Aur cu Diamant

Inele din Aur cu Diamant

Descopera selectia noastra de bijuterii din aur si diamante

Vezi colectia
Coliere cu diamant

Coliere cu diamant

Colier din aur 14K si "Naked Diamond"

Vezi oferta ♥