Verighete Negre

Verighete negre

Verighete negre din metale prețioase sau verighete negre din metale neprețioase. Descoperă prețurile, materialele, avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de verighete negre. 

În ultimii ani au ajuns să fie foarte populare verighetele de culoare închisă și chiar verighetele negre. Dacă vă interesează o pereche de verighete negre sunt câteva informații de care trebuie să țineți cont.

Verighete negre: preț și material

În primul rând prețul. Verighetele negre pot fi din metal prețios, și atunci vor avea un preț mai ridicat, sau din metal neprețios și atunci, evident și prețul va fi mai redus.

Verighetele negre din material prețios sunt:

  1.  verighetele din aur suflate cu un strat de rodiu negru. Verighetele pot fi realizate din orice tip de culoare sau carataj al aurului, însă cel mai adesea, pentru verighetele suflate cu rodiu negru se folosesc ca baza verighetele din aur alb. Rodiul este un metal prețios, nobil, la fel ca aurul sau platina. Are avantajul de a fi puternic hipoalergenic. Suflarea verighetelor din aur cu rodiu negru este un proces realizat prin depunerea unui strat micronic de rodiu pe suprafața verighetelor. Suflarea cu rodiu este un proces temporar și de aceea trebuie întreținute și purtate cu grijă. Vizita periodică la bijutier pentru reînnoirea stratului de rodiu negru de pe verighete este și ea obligatorie. În funcție de felul în care sunt purtate și întreținute verighetele negre, stratul de rodiu va rezista de la câteva săptămâni până la câteva luni, maxim un an.
  2.  verighetele din argint oxidate cu oxid de sulf, sau altă substanță care le va da culoarea neagră. Această variantă se bazează pe interacțiunea aliajelor din cadrul verighetelor de argint cu diferite substanțe care oxidează, înnegresc, argintul. Și această variantă de culoare pentru cei dornici să dețină o pereche de verighete negre, este relativ temporară și necesită grijă și întreținere constante. Avantajul acestei soluții este costul redus al verighetelor din argint, precum și al procesului de oxidare a acestora.

Verighetele negre din metal neprețios:

  1. Verighete din tantal: fac parte alături de titan și tungsten din categoria metalelor dure, care se zgârie greu și care sunt hipoalergenice. Spre deosebire de verighetele din aur sau platină, verighetele din tantal nu au nevoie de întreținere anuală și au un preț mult mai redus. Culoarea naturală a tantalului este un gri închis cu nuanțe albăstrui, însă poate fi colorat în mai multe nuanțe. Deși este un metal rar, tantalul nu este prețios, deci valoarea verighetelor este dată printre altele de model și de noutatea folosirii acestui metal.  
  2. Verighete din titan: Titanul este de asemenea un metal foarte dur, hipoalergenic și foarte ușor. Verighetele din titan au avantajul că se zgârie foarte greu, nu se îndoaie și nu se oxidează în timp. În general verighetele din titan vin în două culori: gri-argintiu sau negru. Verighetele din titan pot fi încrustate cu modele de aur, sau pietre prețioase. Nefiind un metal prețios însă, valoarea lui este mai redusă decât a aurului sau a platinei.
  3. Verighete din tungsten: este un metal foarte dur, de aceea nu se va îndoi sau zgâria în timp, așa cum se poate întâmpla cu argintul sau aurul. Este puternic hipoalergenic, și poate fi creat în frumoase nuante de alb, gri, sau negru, verighetele lucrate din el fiind cu adevărat unice. Prețul lui este mai redus decât cel al unei verighete din aur. Pe de altă parte acest metal este foarte casant, fiind ușor de ciobit, sau, dacă este scăpat pe jos, de spart. În cazul în care verigheta este ciobită sau fisurată, aceasta nu mai poate fi purtată, deoarece nu poate fi reparată de bijutier, putând fi doar refăcută de la zero. Dacă mărimea verighetei nu mai este bună în timp, aceasta nu va mai putea fi mărită sau micșorată.