Bratari
Bratari - Elementul Must Have Al Sezonului
Bratarile sunt piese de bijuterie folosite pe post de ornament si care arata legatura persoanelor care le poarta cu moda. Din punct de vedere simbolic, bratarile reprezinta conexiunea sau relatia avuta de purtator cu o anumita persoana.
Bratarile sunt des folosite atat de barbati cat si de femei pentru a-si exprima sau sublinia stilurile personale.
Bratarile au avut de-a lungul istoriei o mare importanta atat in cercurile laice, cat si în cele religioase.
Bratarile au fost purtate pentru a proteja impotriva spiritelor rele, au reprezentat starea civila sau au incurajat iarna sa se transforme mai repede in primavara.
In zilele noastre bratarile au evoluat pentru a fi un accesoriu de moda si chiar si acestea au adesea o semnificatie speciala pentru purtator.
Tipuri de bratari si simbolistica acestora
Bratari cu pietre pretioase in forma de margele.
Acest tip de bratara este facuta din siraguri de pietre pretioase, iar purtatoarele considera ca aduc noroc, protectie sau energie intr-o anumita directie. Fiecare piatra simbolizeaza o anumita parte a corpului sau un anumit aspect al vietii, iar cei care le folosesc stiu ce anume cauta in alegerea unei bratari de acest tip.
Bratari Charm
Bratarile Charm sunt foarte populare in aceasta perioada. Secretul acestor bratari este faptul ca se asorteaza usor oricarei tinute, dandu-i in acelasi timp si o nota clasica. Din punct de vedere al simbolisticii si acest tip de bratara are diferite semnificatii in functie de tipurile de charmuri prinse de ea.
Bratarile Charm spun de cele mai multe ori o intreaga poveste despre purtatorii lor, continand amintiri ale unor momente speciale, locuri speciale sau oameni speciali din viata lor. Acest tip de bratari pot fi realizate avand ca baza un lant, un snur textil sau un snur din piele.
Bratari tenis
Bratarile tenis sunt formate din mai multe elemente identice prinse unele de altele printr-o balama. Legaturile sunt de obicei nituite sau lipite in partile laterale ale bratarii, permitandu-i acesteia sa se miste liber în jurul încheieturii. Cele mai recunoscute tipuri de bratari tenis sunt cele din aur cu diamante sau cu alte tipuri de pietre pretioase. Acest tip de bratara simbolizeaza putearea financiara a celui care o poarta.
Povestea spune ca denumirea ii vine de la o jucatoare care a oprit un important meci de tenis pentru ca si-a pierdut bratara. Este vorba despre jucatoarea Chris Evert, in timp ce juca un meci la US Open din 1978. Descoperind lipsa bratarii formata dintr-o linie de diamante, aceasta a zis: „Mi-am scapat bratara tenis”.
Bratari Cuff (bratari manseta)
Bratarile Cuff sunt de obicei sub forma unui cerc incomplet si sunt realizate dintr-o singura bucata de material, usor flexibila, cum ar fi metalul sau plasticul. Materialul cel mai des intalnit pentru acest tip de bratari este aurul, la care se adauga in mod frecvent si pietre pretioase.
Bratarile Bangle (Cerc)
Bratarile Cerc dateaza din cele mai vechi timpuri si sunt extrem de populare si in acest moment.
Ele pot fi realizate din orice material care poate fi sculptat, forjat sau turnat, cum ar fi aur, argint, lemn, cupru, piele sau margele. Bratarile cerc traditionale aluneca peste incheietura mainii, dar exista si versiunea cu inchidere sau balama cunoscuta sub numele de bratari cu balamale. Ele pot fi groase sau inguste si pot fi purtate de sine statatoare sau in grupuri de mai multe.
Oricare v-ar fi preferintele, va asteptam cu drag sa vedeti bratarile din magazinul Iuka, unde suntem siguri ca veti gasi ceva pe masura dorintelor dumneavoastra.
Care sunt materialele folosite pentru bratari?
Bratarile pot fi realizate din diferite materiale, inclusiv metal, piele, cauciuc, plastic, materiale textile si chiar materiale precum osul. Fiecare material are avantajele si dezavantajele sale, motiv pentru care alegerea materialului potrivit este extrem de importanta.
Metalul, de exemplu, ofera durabilitate si rezistenta in timp, insa greutatea sa poate fi o problema pentru unele persoane.
Pielea este un material foarte popular pentru bratari, deoarece poate fi modelata in orice forma sau dimensiune si este extrem de versatila. Dezavantajul pielii este ca poate absorbi umezeala si mucegaiul si se poate deteriora in timp.
Cauciucul este un material fiabil si flexibil, insa poate provoca alergii la unii oameni.
Plasticul este, de asemenea, un material comun pentru bratari, datorita versatilitatii sale si costului scazut. Materiale precum cele din os si textilele pot fi, de asemenea, utilizate pentru bratari, dar sunt mai putin populare.
Cum pot fi curatate bratarile?
Bratarile sunt un accesoriu important si trebuie ingrijite in mod corespunzator pentru a-si pastra frumusetea si durabilitatea. In functie de materialul din care sunt facute, exista diferite metode de curatare care trebuie respectate pentru a evita deteriorarea sau pierderea calitatii bratarilor.
Curatarea bratarilor din argint
Bratarile din argint trebuie curatate periodic cu un material moale si non-abraziv, precum o carpa de microfibra sau o periuta de dinti moale. De asemenea, acestea pot fi curatate cu solutii speciale pentru curatarea argintului, disponibile in magazinele de bijuterii. Este important sa evitati contactul cu apa sau alte substante chimice, care pot deteriora bratarile.
Curatarea bratarilor din aur
Bratarile din aur pot fi curatate cu un material moale si non-abraziv, precum o carpa de microfibra sau o periuta de dinti moale. De asemenea, acestea pot fi curatate cu solutii speciale pentru curatarea aurului, disponibile in magazinele de bijuterii. Este important sa evitati contactul cu apa sau alte substante chimice, care pot deteriora bratarile sau sa-si piarda stralucirea.
Curatarea bratarilor din otel inoxidabil
Bratarile din otel inoxidabil sunt usor de curatat si pot fi spalate cu apa si sapun sau cu solutii speciale pentru curatarea otelului inoxidabil, disponibile in magazinele de bijuterii. Este important sa evitati contactul cu substanta chimice puternice sau abrazive, care pot deteriora bratarile.
Curatarea bratarilor din piele
Bratarile din piele trebuie curatate cu atentie, utilizand o carpa uzata sau o periuta de dinti moale. Este important sa evitati contactul cu apa sau alte substante care pot deteriora pielea. De asemenea, este recomandat sa aplicati un strat subtire de crema hidratanta sau ceara pentru protectie si intretinere.